07.02.2021. Успешна радна акција

Викенд за нама обележила је успешна радна акција реализована у издвојеном одељењу у Велепољу. Заједничким снагама школе, полиције и мештана села уклоњена је оштећена школска ограда и посечено старо дрвеће и растиње у школском дворишту. Акцију је организовала Полицијска управа из Ниша, тј. представници Полиције у заједници који раде у оквиру Полицијске испоставе Црвени крст, под чијом надлежношћу је ОШ „Лела Поповић” у Миљковцу.

У сређивању школског дворишта учествовао је велики број мештана Велепоља. Међу њима је било и некадашњих наших ученика, а садашњих родитеља чија деца похађају наставу у Велепољу. Мештани су обезбедили комлетну механизацију за сповођење акције. Хладно време и јак ветар нису их омели у раду јер су имали јасно зацртан циљ. Нису гледали на сат, нити помишљали да оду својим кућама док се комплетан посао не заврши. Знали су да школско двориште мора бити спремно за почетак радне недеље. Мудра народна изрека да се сложним и заједничким радом могу померити стене, доказала се као истинита.

Школско двориште у Велепољу у понедељак је дочекало школарце у потпуно новом руху. Сви су били срећни и задовољни постигнутим.

Искрено се надамо и верујемо да је ова заједничка акција само једна у низу и да ће се успешна сарадња са Полицијом у заједници и мештанима села наставити, на велику радост наше школе.

[slideshow_deploy id=’3274′]