Једносменска настава у школској 2020/2021. години

ОШ ,,Лела Поповић” у Миљковцу и у школској 2020/2021. години наставља са реализацијом пројекта Обогаћеног једносменског рада. Због тренутне епидемиолошке ситуације изазване вирусом ковид-19, неке активности једносменске наставе реализоваће се у школи, у термину од 11:30 до 12:30 часова, а неке ће ићи онлајн.

АКТИВНОСТИ ЗА УЧЕНИКЕ ОД 1. ДО 4. РАЗРЕДА:

1. Подршка у учењу (учитељи помажу ученицима у изради домаћих задатака и осталим облицима додатног и допунског рада)

2. Магичне руке малих мајстора (припремање здраве хране, органских оброка; израђивање функционалних и декоративних предмета за домаћинство (сапуни, ручни радови…), уређивање школског простора (осликавање зидова учионица), израда мурала, прављење и осликавање клупа и хранилица за птице, осликавање саксија, садња цвећа…)   

3. Играмо се кроз учење, учимо игре (ученици унапређују вештине играња различитих друштвених, индивидуалних и спортских игара које су засноване на логичком расуђивању, брзини и спретности и учествују у групним, екипним и индивидуалним такмичењима; развијају такмичарски дух, негују другарске односе и вршњачку сарадњу)

4. Фолклор* (са реализацијом ове активности почеће се када се стабилизује епидемиолошка ситуација изазвана вирусом ковид-19)

АКТИВНОСТИ ЗА УЧЕНИКЕ ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА:

1. Подршка у учењу (наставници помажу ученицима у изради домаћих задатака и осталим облицима додатног и допунског рада из српског језика, математике, физике, хемије, биологије, географије, историје)

2. Разиграна позорница (ученици се према сопственим афинитетима опредељују за активности у вези са свим облицима драмског стваралаштва (глума, сценографија, костимографија, режија…)

3. Кроз наш објектив (обучавање ученика за коришћење доступних алата за снимање фотографија и филмова и реализовање истих)

4. Магичне руке малих мајстора (припремање здраве хране, органских оброка; израђивање функционалних и декоративних предмета за домаћинство (сапуни, ручни радови…), уређивање школског простора (осликавање зидова учионица), израда мурала, прављење и осликавање клупа и хранилица за птице, осликавање саксија, садња цвећа…)                                                                                                                                           

4. Фолклор* (са реализацијом ове активности почеће се када се стабилизује епидемиолошка ситуација изазвана вирусом ковид-19)