Октобар – месец здраве хране

Поводом Дана здраве хране ученици и наставници школе организовали су различите активности у којима су учествовали сви ученици школе.

Здравој храни се приступило са више аспеката.Колико се хемије крије у нашим тањирима покушала је заједно са ученицима 7. и  8. разреда да открије наставница хемије. Ученици су  направили веома укусан дневни мени који је обиловао витаминима, угљеним хидратима и беланчевинама. За дневни унос калорија била је задужена наставница математике док је о потрошњи вишка калорија бринула наставница физичког васпитања.

У  оквиру програма  ВИП  ЕКОМОТИВАЦИЈА  презентацију  под називом  Антиоксиданси, адитиви  и сокови одржала је наставница биологије.  Након презентације ученици су имали радионицу  и квиз у којима су применили научена знања о здравој исхрани.

Здраву храну су рекламирали ученици 5. и 6. разреда .  Сви ученици су се са радошћу одазвали и прикључили активностима  тако што су донели воће и поврће из својих башта,  баке су умесиле хлеб  који је у сласт поједен са домаћим ајваром,  џемом и слатком.  Укусан оброк је на крају заливен цеђеним соком од  донетог воћа  и поврћа.

За целокупну организацију били су задужени сви запослени у школи, а у активностима су учествовали наставница хемије Татјана Станковић, наставница математике Соња Златановић, наставница биологије Светлана Стевановић, наставница физике Магдалена Петровић, наставница физичког васпитања Милена Стевановић и наставница српског језика Маја Ђорђевић.

[slideshow_deploy id=’274′]