Поводом Дана здраве хране ученици и наставници школе организовали су различите активности у којима су учествовали сви ученици школе.
Здравој храни се приступило са више аспеката.Колико се хемије крије у нашим тањирима покушала је заједно са ученицима 7. и 8. разреда да открије наставница хемије. Ученици су направили веома укусан дневни мени који је обиловао витаминима, угљеним хидратима и беланчевинама. За дневни унос калорија била је задужена наставница математике док је о потрошњи вишка калорија бринула наставница физичког васпитања.
У оквиру програма ВИП ЕКОМОТИВАЦИЈА презентацију под називом Антиоксиданси, адитиви и сокови одржала је наставница биологије. Након презентације ученици су имали радионицу и квиз у којима су применили научена знања о здравој исхрани.
Здраву храну су рекламирали ученици 5. и 6. разреда . Сви ученици су се са радошћу одазвали и прикључили активностима тако што су донели воће и поврће из својих башта, баке су умесиле хлеб који је у сласт поједен са домаћим ајваром, џемом и слатком. Укусан оброк је на крају заливен цеђеним соком од донетог воћа и поврћа.
За целокупну организацију били су задужени сви запослени у школи, а у активностима су учествовали наставница хемије Татјана Станковић, наставница математике Соња Златановић, наставница биологије Светлана Стевановић, наставница физике Магдалена Петровић, наставница физичког васпитања Милена Стевановић и наставница српског језика Маја Ђорђевић.
[slideshow_deploy id=’274′]