06.10.2020. ОШ „Лела Поповић” у Миљковцу данас- cпој традиционалног и модерног

         ОШ „Лела Поповић” данас је модерна образовно-васпитна установа. Припада нишкој општини Црвени крст. Има четири подручна одељења у насељима Паљина, Велепоље, Палиграце и Кравље. Школи припада истакнуто место у вршењу просветно-културне мисије. Њени ученици и наставници успесима на бројним такмичењима и учешћем у разним пројектима свакодневно проносе добар глас о квалитету кадра школованог на овом подручју. Школа је организатор и домаћин великог броја едукативних и културних манифестација.

         Због свог положаја, близине великог броја знаменитих природних, историјских и географских локалитета, поседовања амбијенталних учионица амфитеатарског типа, школа пружа идеалне могућности за образовни туризам.

         Од школске 2012/2013. године у школи се реализује програм основног образовања одраслих. ОШ „Лела Поповић” је прва школа у Србији која је са једном казнено-поправном установом потписала споразум о пословно-техничкој сарадњи и од новембра 2014. изводи наставу у Казнено-поправном заводу у Нишу. Школске 2018/2019. године школа је отворила издвојена одељењима одраслих у Дољевцу и Житорађи. Данас, са укупно 16 отворених одељења, школа је постала лидер у образовању одраслих на територији Србије.

         Миљковачка школа са поносом истиче да је спој традиционалног и модерног, тако да је слоган „Наша школа је стара два века и још увек ђаке чека” потпуно оправдан.