Вожња туристичким аутобусом

У оквиру Европске недеље истраживача која је трајала од 23.9. до 28.9.2019. године, у сарадњи са општином Црвени крст и Туристичком организацијом града Ниша, дана 28.9.2019. године за ученике наше школе који похађају активност Познајем свој крај и показујем га другима, организована је вожња туристичким аутобусом са панорамским разгледањем Ниша. У пратњи наставнице Јелене Стефановић и наставнице Селене Младеновић ученици са једносменске обишли су град Ниш аутобусом и упознали га из једне другачије перспективе, из угла туриста.

Вожња се одвијала на релацији Народно позориште – Тврђава – Логор 12. фебруар – Улица Николе Пашића – Ћеле кула – Медијана – Нишка Бања – Народно позориште. Ученици су посетили и Нишку тврђаву, Стамбол капију, Балибегову џамију и споменик у центру града посвећен ослободиоцима Ниша од Турака, саграђен 1902. године.

Након вожње туристичким аутобусом, ученици су са наставницама обишли још нека места у Нишу позната по својој аутентичности. За фотографисање је била најзанимљивија шетња улицом Иве Лоле Рибара, позната по осликаним тротоарима и креативно украшеним стаблима, чувена улица чије ,,дрвеће носи цветне хаљине”.

Пре поласка кући, ученици су прошетали и нишким кејом. Видели су Официрски дом и споменик Шабану Бајрамовићу који се налазе на кеју.

Препуни утисака након садржајног дана, ученици су изразили жељу да се излет оваквог типа понови још који пут током школске године.

[slideshow_deploy id=’2718′]